0569

De New York Times kopte op 26 augustus 2007: Brooklyn Dentist Faces Charges of Lewdness. Volgens het krantenbericht gebeurde op 23 augustus om half acht ‘s avonds het volgende:

‘Op de avond van 23 augustus kwam de 34-jarige patiënt Judy bij tandarts Neil Mate (54) voor het vastzetten van een kroon en gebitsreiniging. Tijdens de behandeling maakte de tandarts expliciete seksuele geluiden en wreef met zijn geslachtsdeel tegen Judy’s lichaam. Daarna deed hij zijn broek omlaag en begon te masturberen. De patiënte wilde wegrennen, maar de tandarts belette haar dat. Urenlang zat zij als gevangen in de praktijk. Judy’s man, die bezorgd was omdat zijn vrouw zo lang wegbleef, ging naar de praktijk en werd door een schoonmaker binnengelaten. Tandarts Mate wilde het echtpaar ‘afkopen’, maar de woedende echtgenoot belde de politie, die de tandarts arresteerde.’ (1)

De buurman van Neil Mate, Louis Pisciotta, 82 jaar oud, reageerde als volgt:
-I feel sorry for the wife and girls, They're really nice people. Een andere man sprak:
-I wouldn't use him as a dentist. And I wish I didn't have him as a neighbor.

Ik bezoek de website van tandarts Neil Mate voor het eerst in 2008. Met vrouw en kinderen poseert hij lachend voor de camera. In juni 2009 is de site verwijderd.

(1) Dr. Frank Heynick, Seksueel misbruik, tandartspraktijk oktober 2007, p. 3

Uit: TREKKEN, Q.S. Serafijn, 2010